05 augustus 2008

Terug van vakantie...Bergen, kabbelende bergbeekjes, de woeste Ubaye, zon, stokbrood, kaas en wijn, schitterende uitzichten... de Franse Alpen waren weer erg mooi dit jaar. Ruim twee weken verbleven we op een camping bij het gehuchtje Rioclar. Enkele observaties...

Wat is het leuk om met de kinderen een klein bergriviertje op te zoeken en dit al klauterend naar boven te volgen. Je komt niemand tegen, het geluid van het stromend water is hypnotiserend mooi en de natuur is betoverend.

Ook goed voor urenlang plezier: dammetjes en bruggetjes bouwen in een stroompje. De waterloop verleggen, kijken hoe het water kleine deeltjes wegspoelt, waarna grote keien vrij komen, het koude water langs je enkels voelen stromen. Een groot genoegen!

Vaste prik is het oneindig turen naar onze IGN-kaarten (1:25.000) om hardlooproutes uit te vlooien... en die dan ook te lopen natuurlijk. Pittig ja, in de bergen. Langste loop: 20 kilometer met een hoogteverschil van 700 meter. Een goede bijdrage aan de voorbereidingen op de NYC Marathon in november.

Op de camping verkochten ze de Telegraaf. Blijft een rare krant. Ik bedoel: waarom schrijf je in je twee koppen over een 'jochie' en een 'gastje' als een jongen is verongelukt in een Nederlands zwembad.

De camping had wifi op het terras. Wifi op de camping wordt de trend. Campinggasten in zwembroek met een laptop onder de arm: even de mail checken of een Skype-gesprekje met het thuisfront. Zelf hadden we ons MacBookje meegenomen: en ja, Radio 1 klinkt via de audiostream beter dan de Wereldomroep op de wereldontvanger. Ook fijn: alle foto's en filmpjes al gesorteerd en bewerkt voordat je naar huis gaat.

Mijn nogal zware Canon 350D heb ik weinig gebruikt. We hebben nu ook een Fuji Finepix F50fd, die erg goed bevallen is. Een paar voorbeelden... Je maakt er ook filmpjes mee in AVI-formaat (en die kun je op de Mac direct inlezen in iMovie).

Verder lekker veel gelezen (waarover later meer), begonnen aan de David Attenborough-natuurserie 'De levende planeet' (dvd kijken op een MacBook is heel plezierig), wat TED-talks en af en toe de aflevering van gisteren van 'Met het oog op morgen' (op het terras opgehaald).

De komende anderhalve week ga ik langzaamaan weer wat klusjes oppakken. Vanaf 18 augustus draaien we weer - lekker uitgerust - op volle kracht.

1 opmerking:

  1. Prachtig gebied inderdaad en de mooie foto's doen me terugverlangen. Helaas zijn we 2 jaar geleden na een paar dagen daar weer weggegaan toen bleek dat je eigenlijk nergens met een hond mag wandelen. Goed voor de bergmarmotten, maar jammer voor ons...

    BeantwoordenVerwijderen