10 februari 2016

Twintig jaar op het internet...

Voor zover ik kan nagaan ben ik 20 jaar op het internet actief. Het oudste spoor dat ik kan terughalen is een recept voor stoofpeertjes dat ik op 2 februari 1996 plaatste in de nieuwsgroep nl.culinair. Het bericht is nog terug te vinden dankzij de archivering van nieuwsgroepen door Google. Google bestond overigens nog niet.

Daarvoor was ik, voor zover ik me kan herinneren al actief met e-mail (met een account bij de Katholieke Universiteit Brabant). 1996 was wel het jaar waarin ik steeds actiever werd met alle mogelijkheden die het web bood. Zo richtte ik een mailinglist op voor Nederlandstalige bezitters van ligfietsen.

In september 1996 begon ik met Arjan Broere het Humoristisch Elektronisch Tijdschrift dat per e-mail verstuurd werd naar onze abonnees. Het hele archief is nog beschikbaar via een blog. We hebben de beste teksten destijds gebundeld in het boekje 'Je van HeT'.

De oudste persoonlijke website die ik kan achterhalen dateert van 20 april 1997. Ik had destijds webruimte als bewoner van de Digitale Stad Eindhoven.

Klik hier voor een kort overzicht van de geschiedenis van het internet.

1 opmerking:

  1. Ik had voor het internet: sneakernet, oftewel: ruilbeurzen een disk magazine opgezet: Amiga News. In navolging van het succes hiervan in Duitsland, mocht ik van de duitse maker in Nederland een magazine opzetten. Samen met mijn buurjongen artikelen schrijven. De benodigde software eromheen schreef ik. Eerst in Basic. Daarna in assembler. Ieder 2 maanden stroomden er diskettes bij ons in de brievenbus met bijgesloten postzegels voor retourzending ;-) Was leuke bezigheid. De ptt fungeerde als een soort digitaal geitenpaadje.

    BeantwoordenVerwijderen