02 mei 2008

Wat maakt mij gelukkig in mijn werk...Vandaag heb ik de eindredactie afgerond van de Nederlandse vertaling van Happy Hour is 9 to 5 van de Deense Chief Happiness Officer Alexander Kjerulf. Het is de bedoeling dat het boek nog voor de zomervakantie beschikbaar komt bij Lulu (als hardcopy en pdf) en als webversie gratis via de Nederlandstalige website. De vertaling is verzorgd door Monique Scholtz; Erno Hannink is de drijvende kracht achter het vertaalproject.

Al lezende heb ik me natuurlijk regelmatig de vraag gesteld: ben ik wel gelukkig met mijn werk, en zo ja, wat maakt me dan zo gelukkig. Het antwoord op de eerste vraag is een volmondig 'ja'. Hier is waarom...

- Als journalist heb ik vaak fantastische gesprekken met boeiende en aardige mensen; ook kom ik bij bijzondere organisaties over de vloer.
- Ik leer elke dag, omdat het verdiepen in onderwerpen de essentie van mijn werk is.
- Mijn werk is afwisselend. Er zijn nauwelijks routineklusjes bij. Verrassingen en toeval zijn aan de orde van de werkdag.
- Als schrijver heb ik ambachtelijk en creatief werk, waarbij flow-ervaringen geen uitzondering zijn. In alle rust werken aan een goede tekst is voor mij puur genieten.
- Ik lever bijdragen aan vaak mooie en soms geweldige eindproducten. Soms maak ik ze zelf. Het is nog altijd een kick een door mij geschreven verhaal in tijdschrift- of boekvorm terug te zien.
- Ik ervaar als zelfstandige een grote vrijheid en autonomie, zowel in de inhoud van mijn werk als in de planning.
- Het zelfstandig ondernemerschap is spannend en uitdagend. Dat houdt me scherp. Dat ik samenwerk in een VOF met mijn levenspartner, geeft een extra dimensie: samen ondernemen voor nu en later.
- Door het beschrijven (en doorgeven) van 'good practices', mooie verhalen en inspirerende visies hoop ik een heel bescheiden bijdrage te leveren aan een positievere wereld.
- Ik heb het gevoel in een geweldige tijd te leven, waarin ik onder andere via mijn werk deelnemer kan zijn in de informatierevolutie. Mocht je het nog niet beseffen: dit is een tijd waarin we de kans hebben de wereld echt te verbeteren, niet door te protesteren tegen het kwade, maar door het goede aan een klinkende overwinning te helpen.
- Ik kan prima leven van mijn werk. Daardoor is er ook ruimte tijd te steken in leren en in projecten die niet direct geld opleveren, maar wel veel voldoening.

Kun je je voorstellen dat het schrijven van bovenstaande regels mijn hart letterlijk sneller doet kloppen? Probeer het ook eens: schrijf eens op wat jou gelukkig maakt in je werk?

2 opmerkingen:

  1. Wow klinkt helemaal goed Erno.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem7:57 p.m.

    Kun je svp de link naar het boek wijzigen in http://www.happyhourisvan9tot5.nl

    BeantwoordenVerwijderen