11 oktober 2007

'n Avondje HapSnapShots

Op dinsdag 9 oktober verzorgde het Nederlands Netwerk voor Open en Afstandsleren een middag/avond rond leren met ict. Twee van mijn favoriete edubloggers (Wilfred Rubens en Willem Karssenberg) op het programma en een veelbelovende locatie (School voor de Toekomst, Den Bosch)... genoeg reden erbij te zijn.

Het werd een bijzondere netwerkbijeenkomst, met korte presentaties van 25 minuten (Master Shots) en 10 minuten (Hot Shots), afgewisseld met muziek van Trio Klater en lekkere hapjes, verzorgd door studenten van het Bossche ROC.

Wat ik vooral mee heb genomen van de presentaties en gesprekjes tijdens de bijeenkomst is dat we nog veel meer kennis moeten gaan delen, en dan in vormen die toegankelijk zijn, los van allerlei ict-tools. Nog te vaak wordt er content gemaakt die exclusief gekoppeld is aan een systeem. Content en systemen moeten juist los van elkaar bestaan, zodat je een bron kunt raadplegen in meerdere systemen en dat systemen voor hun specifieke gebruikers optimaal toegang bieden tot meerdere bronnen in de open ruimte van het web. Dat leidt niet tot chaos, want kwaliteit komt vanzelf bovendrijven als de community beoordeelt.

De meest verrassende presentatie kwam van Peter Brouwers van de School voor de Toekomst. Hij liet de deelnemers kennis maken met Chinese ontspanningsoefeningen onder de zachte klanken van Chinese muziek. In onze cultuur staat alles in het teken van het hoofd, waardoor we de rest van het lichaam soms verwaarlozen. De Chinese cultuur zoekt naar balans. Mooi.

Het laatste blokje presentaties heb ik gemist, wegens weer iets anders moois. Maar gelukkig zijn er de verslagen van Wilfred en Willem, die weer razendsnel waren met het publiceren van hun bevindingen en mediabronnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten