11 oktober 2007

Er is meer dan lifehacking

Haal meer uit je tijd! Dat is de boodschap van de razendpopulaire websites rond 'lifehacking', zoals Lifehacker, LifeRemix en het Nederlandstalige Lifehacking. "De term Life Hack verwijst naar onconventioneel gebruik van ICT en andere simpele hulpmiddelen om om te gaan met overvloed aan informatie", zo lezen we op Wikipedia.

Weblogs met tips, daar heb je wat aan. Maar waarom die focus op het besparen van tijd en het beter omgaan met informatie? Het leven heeft toch nog meer te bieden en stelt toch nog meer vragen? Wie pikt de handschoen nu eens op voor weblogs rond...

...liferekking
Tips voor een betere gezondheid en strategieën voor een langer leven onder het motto: fit op weg naar de honderd. Dat is nog eens tijdswinst!

...lifesnacking
Snoep van de tussendoortjes van het leven. Leuke tips voor de ware hedonist. Reisjes, recepten, uitgaan, meer lol in de pauzes op het werk.

...lifedekking
Hoe verzeker je je tegen alle risico's van het hedendaagse leven? Van ziekte tot ontslag, van bedorven melk tot de lege batterij van je mobiel. Tips voor meer houvast. Verzeker je van genoeg geld, goed weer en een gerust gemoed!

...lifebacking
We laten overal sporen na van ons leven: foto's, e-mails, reacties op weblogs, aantekeningen, contactenlijsten, wachtwoorden en ga zo maar door. Hoe houd je greep op die backup van je leven? En hoe zorg je ervoor dat kwetsbare digitale gegevens niet verloren of onvindbaar raken?

...lifecracking
Het leven is een mysterie dat zich soms uit in schijnbaar onkraakbare codes. Was dat ene voorval toeval? Waarom klinkt het niet half zo hard als je met maar één hand klapt? Waarom willen we oud worden... maar het niet zijn? Tips om de geheime sleutels van het leven te kraken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten