17 februari 2024

Winterkamperen met een hefdakcamperFoto: Poptopshop

Kunnen we met onze hefdakcamper een niet al te spartaanse week doorbrengen in het winterse Techendorf, Oostenrijk, bekend van de Weissensee?

De enige manier om daar achter te komen, was om het eens uit te gaan proberen. Spannend wel, maar we spraken af dat als het echt te heftig zou zijn, dat we een hotel of appartement zouden nemen.

De voorbereidingen bestonden uit het aanschaffen van een hoes (een 'muts' in het jargon) die over het hefdak wordt gespannen en het testen van een laag wattage kacheltje (760 Watt). Ergens in de aanloop van de reisweek werd het in Nederland ook flink koud, zodat we in de tuin konden proefslapen. Bij -7 graden bleek alles te werken zoals we hadden bedacht.

Op de camping in Techendorf werd onze grootste zorg - wat doe je met je klamme sportkleding - weggenomen met een goed verwarmde sanitairruimte waar je prima je vochtige kleren en schoenen kon drogen.

Het werd een geweldige ervaring. De omstandigheden waren relatief mild met nachttemperaturen van tussen de -1 en -3 graden. Verder trotseerden we twee dagen regen. 

We zetten de kachel uit als we gingen slapen en weer aan, een uurtje voordat we op wilden staan. De ingebouwde standkachel (op de dieseltank) leverde de power om de camperbus op te warmen als hij echt koud was, het elektrisch kacheltje kon de warmte vasthouden. De muts maakte echt een verschil, iets dat we vooral de laatste nacht ontdekten, omdat we toen de muts alvast hadden ingepakt.

Alleen de condens was nog wel een dingetje: 's morgens was het tentdoek, het plafond en het dekbed wat klam. Gelukkig droogde alles vrij vlot. Voor herhaling vatbaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten