16 juni 2020

Nieuw: Tikkie Podcast


Leren van proberen... Pierre Pas en ik liepen al een tijdje rond met het idee een podcast te starten. We dachten: maar dan moeten we eerst plannen, spullen, een goede naam, een format enzovoort hebben. Allemaal drempels, dat schoot niet op. 

En dat terwijl we beiden voorstanders zijn van iteratief ontwikkelen, ofwel: gewoon beginnen, fouten maken, daarvan leren en het volgende keer beter doen.

De coronatijd bood - naast veel ellende - ook een kans. Tijdelijk wat meer ruimte in de agenda door thuiswerken en enkele opdrachten die opgeschoven werden. We begonnen, zonder script, met de spullen die we hebben en wat we weten over media maken. En toen was er ineens wel iets.

Het rammelt misschien aan de nodige kanten, maar wat geeft het. De eerste aflevering van Tikkie Podcast is er. Een tikkie informatief, een tikkie leuk, een tikkie krakkemikkig, een tikkie onderwijs, een tikkie tech... 

Als je wilt luisteren moet je het zelf maar weten. Je hoort dan iets over onze favoriete podcasts, het idee om in taalonderwijs meer integraal te werken en het idee dat media maken een laagdrempelige leeractiviteit kan zijn in het onderwijs. 

En als je het dan toch de hele uitzending uithoudt, laat maar weten wat er beter kan. Nemen we mee naar editie twee. Dat rijmt.

Je vindt de podcast op https://lnkd.in/dTr49pC (Anchor.fm) of https://lnkd.in/dwEwQSE (Spotify)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten