04 januari 2016

Workshop 'Maak meer met media voor leren!'Foto’s bewerken, infographics en logo’s ontwerpen, (animatie)filmpjes, affiches of audiobestanden maken… iedereen kan het. Met een laptop, tablet of smartphone én (veelal gratis) eenvoudige toepassingen en apps maak je in een handomdraai je eigen media.

Meer maken met media biedt leerlingen met een bijzonder talent voor en nieuwsgierigheid naar media en technologie, de mogelijkheid deze middelen meer laten gebruiken voor het leren in brede zin. Leerlingen leren bovendien media en technologie inzetten voor hun eigen (leer)doelen.

Werken met media in het kader van leren is het onderwerp van een actieve bijeenkomst op donderdag 4 februari van 16.00 tot 20.00 uur op het ROC Nijmegen. De bijeenkomst voor leraren van primair tot hoger onderwijs wordt georganiseerd door de Professionele LeerGemeenschap ‘Creatief in Media & Technologie’.

In deze bijeenkomst volgen (én verzorgen) deelnemers ‘miniworkshops’, bijvoorbeeld in Moovly (animatiefilmpjes maken, Hans Steeman) en Green Screen (filmen met zelfgekozen achtergrond, Erno Mijland). Onderdeel van de bijeenkomst is het zelf, samen maken van een eenvoudig filmpje, fotocollage of ontwerp dat gebruikt kan worden in uw eigen lessen of projecten. Verder gaan we in gesprek over hoe je maken met media in kunst zetten in je lessen of projecten.

De bijeenkomst wordt begeleid en ingeleid door mij, namens Innofun, dat trainingen en inspiratiesessies verzorgt voor leraren / scholen op het gebied van innovatie van het leren.

Deelname aan de bijeenkomst is gratis, inclusief een driegangenmenu, geserveerd door studenten van het ROC Nijmegen. Aanmelden kan via deze link (als u nog geen account heeft voor de website Talentnetwerken, moet u die aanmaken)! Er is plek voor maximaal 30 deelnemers. U wordt verzocht een device (laptop, tablet, allebei) mee te nemen. Vertel hier wat u wilt komen halen en brengen!

De bijeenkomst vindt plaats bij het ROC Nijmegen, locatie Campusbaan 6.

2 opmerkingen:

  1. Zeer duidelijk verwoord en ook zeker van belang dat dit wordt georganiseerd. Er is veel vraag naar tegenwoordig. Veel succes gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg belangrijk en een goed duidelijk concept. Tegenwoordig steeds meer nodig! Ik zal dit dan ook zeker adviseren.

    BeantwoordenVerwijderen