28 mei 2015

VIP-arrangement 'Creatief in media & technologie'


Het SLO geeft met partners uit het onderwijs in opdracht van Sander Dekker vorm en inhoud aan het programma Talent Stimuleren. Doel van dit programma is om de kennisdeling en het samenwerken rond talentontwikkeling in het primair en voortgezet onderwijs een boost te geven. In acht regio's worden hiertoe activiteiten georganiseerd, zoals bijeenkomsten, online ontmoetingen en het initiëren en ondersteunen van zogenaamde Professionele LeerGemeenschappen (PLG), groepen van professionals die van elkaar willen leren, elkaar willen informeren, ontmoeten en ondersteunen rond een specifiek thema.

Een van die thema's is 'Creatief in media & technologie'. In deze landelijke leergemeenschap staan vragen centraal als:
  • Hoe kun je de belangstelling voor media en technologie bij leerlingen gebruiken als katalysator voor leren en ontwikkelen?
  • Hoe kun je latente belangstelling voor deze domeinen prikkelen door leerlingen er op een creatieve manier kennis mee te laten maken? 
Voor leraren die belangstelling hebben voor deelname aan deze PLG heeft Talent Stimuleren een bijzonder aanbod: een gratis VIP-arrangement voor de Kennisnet Onderzoeksconferentie 2015 op woensdag 24 juni aanstaande. Het aanbod bestaat uit:
  • gratis deelname aan de conferentie
  • gratis lunch met een inleiding door mij, gevolgd door ruimte om met elkaar in gesprek te gaan
Ik zal in de korte inleiding onder andere iets vertellen over hoe ik momenteel in de regio Eindhoven (onderwijs)organisaties ondersteun bij het opzetten van na- en buitenschoolse clubs rond maken, programmeren, media en technologie.

De bijeenkomst is de start van een PLG. Begin volgend schooljaar komen de deelnemers weer bij elkaar. In overleg wordt een frequentie afgesproken waarin de groep bijeen komt en hoe in de tussentijd online contact gehouden kan worden.

Wil je bij deze dag aanwezig zijn?
Of... stuur mij eenvoudigweg een e-mail (ernomijland@gmail.com) met je contactgegevens en vermeld dat het gaat om het VIP-arrangement.

Uiteraard kun je straks ook aansluiten bij de leergemeenschap als je op 24 juni verhinderd bent. Laat even weten als je belangstelling hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten