28 februari 2014

Expertmeeting 'De toekomst van werk'


De wereld bevindt zich in een stroomversnelling van ontwikkelingen met technologie als katalysator. De veranderingen verlopen momenteel eerder exponentieel dan lineair. Er wordt al gesproken over een kanteling, een tweede renaissance.

De impact op de wereld van werk is enorm. Steeds vaker wordt de vraag gesteld: als robots onze banen gaan overnemen wat gaan wij dan doen? Na het verdwijnen van het werk aan de lopende band, staan nu steeds vaker ‘white collar’-banen op de tocht. Gaan we het werk verdelen door allemaal minder te gaan werken of is er straks alleen nog een elite die werkt? En hoe zorgen we er dan voor dat de inactieven mee blijven doen in de samenleving? En… wat betekent dit alles voor het onderwijs?

Met Jan-Henk Bouman organiseer ik op vrijdag 11 april een bijeenkomst voor mensen die met deze thematiek bezig zijn of zich erbij betrokken voelen. Geen conferentie, maar een ontmoeting waarin dialoog en de gezamenlijke zoektocht naar antwoorden centraal staan. Denk jij met ons mee? Je kunt je hier aanmelden en meer informatie vinden over het programma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten