23 maart 2013

Workshop: aan de slag met digitale didactiek

Untitled

Online toepassingen, nieuwe 'devices' en sociale media bieden volop mogelijkheden om leeractiviteiten afwisselender, meer op maat, efficiënter en effectiever te maken. Het palet van - deels gratis te gebruiken - toepassingen groeit met de dag. De uitdaging is om deze technologieën als middel in te zetten om je onderwijsdoelen te bereiken. Het activeren van de lerende staat daarbij centraal.

De workshop 'Aan de slag met digitale didactiek' biedt in één dagdeel volop inspiratie, ideeën en kennis voor teams van onderwijsgevenden in de bovenbouw van het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs, mbo én hbo. De workshop is bedoeld als introductie voor leraren die een volgende stap willen maken richting eigentijds onderwijs met ict.

De workshop begint met een enthousiasmerende presentatie, waarin een visie op digitale didactiek uiteen wordt gezet. Gedurende de presentatie worden korte demonstraties gegeven, waarbij de deelnemers met hun eigen laptop, smartphone of tablet actief meedoen. Ook komen veel voorbeelden aan bod van hoe leraren in Nederland en Vlaanderen op dit moment al ict inzetten om voor, tijdens en na hun lessen leerprocessen te begeleiden. Hierna gaan de deelnemers aan de slag met het bedenken van een leeractiviteit voor hun eigen lespraktijk. Ze maken de opbrengst digitaal deelbaar, waarbij ze zelf de vorm kiezen: een korte videopresentatie, blogtekst, mindmap, cartoon enz.

Tijdens de workshop is er volop gelegenheid vragen, opmerkingen en ervaringen te bespreken. Na afloop kunnen de deelnemers gebruik maken van online omgeving (zoals Yammer, Facebook, Google+ of Minigroup) om kennis te blijven delen. De trainer helpt de deelnemers hierbij desgewenst op weg...

Deze workshop, verzorgd door Erno Mijland, voor uw medewerkers? Dat kan!
De kosten bedragen 695 euro excl. 21% BTW incl. reiskosten en voorbereiding. Neem contact op voor meer informatie: Erno Mijland, 06-24232209 of per e-mail: contact@ernomijland.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten