10 juli 2012

Weg met het zelfhulpboek, word Superbetter...Wie beter wil worden, in wat dan ook, grijpt naar een zelfhulpboek. Zo was het. In een briljante TED-talk vertelt Jane McGonigal hoe ze haar jarenlange ervaring met game design, een persoonlijke ervaring met een zware hersenschudding en de kennis van doktoren, psychologen en wetenschappers combineerde in een spel dat het concept zelfhulpboek wel eens een serieus voorbij zou kunnen gaan streven in effectiviteit: de 'zelfhulpgame'. Het spel heet Superbetter en is als gratis app beschikbaar voor de iPhone.

Opzet van het spel is dat je laagdrempelige quests (opdrachten) uitvoert, die bijdragen aan je gevoel van welzijn en gezondheid in vier gebieden: fysiek, sociaal, mentaal en emotioneel. Het spel bevat motiverende elementen, zoals feedback over je voortgang (levels, score). Verder bevat het spel informatie over de onderliggende theorieën en onderzoeken. De kleurrijke, aantrekkelijke vormgeving maakt het plezierig om met de app te werken.

Motto van dit blog is 'Alles kan altijd beter'... daarom staat het spel nu op mijn iPhone. Een verslag van mijn ervaringen volgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten