25 november 2011

Oirschotse ZZP'er ontvangt dit jaar een kerstpakket

Gift of Joy
CC-BY jlseagull
Een doos vol lekkernijen, een inspirerend boek of een beschermende paraplu met een fraaie opdruk... elk jaar zien zelfstandigen zonder personeel (tegenwoordig ook wel zelfstandig professionals genoemd) met pijn in het hart hoe werknemers in loondienst in de watten worden gelegd door hun werkgevers. Met gemengde gevoelens doen ze zichzelf dan maar een flesje wijn of een zilveren visitekaartjeshouder cadeau.

Herm Kisjes en Erno Mijland, twee creatieve eenpitters uit Middelbeers, vinden dat dat anders kan. Ze zijn een actie gestart waardoor elke ZZP'er in de gemeente Oirschot aan het eind van dit jaar een blijk van waardering kan ontvangen voor diens inspanningen in het afgelopen jaar.

De oplossing is eenvoudig: ZZP'ers in de gemeente kunnen zich tot en met 15 december aanmelden via een online formulier. Op 16 december ontvangen zij de gegevens van een collega-ZZP'er uit de gemeente, aan wie ze tot en met 21 december een kerstpakket kunnen overhandigen. Zelf ontvangen ze uiteraard voor die datum ook een kerstpakket. Deelnemers worden willekeurig aan elkaar gekoppeld. De kerstpakketten mogen maximaal 25 euro kosten.

De pakketten kunnen aan huis worden bezorgd en ontvangen, maar de overhandiging kan ook tijdens een kerstborrel, gepland op 21 december in Gasterij De Kemphaan aan de Willibrordstraat in Middelbeers tussen 19.00 en 21 uur. Tijdens deze borrel is er tevens gelegenheid een korte kersttoespraak te geven voor wie dat wil.

Het gaat Kisjes en Mijland niet alleen om het kerstpakket. 'Met deze actie organiseren we een leuke ontmoeting tussen ZZP'ers die elkaar misschien niet zo gemakkelijk zullen ontmoeten, omdat ze elkaar nog niet kennen. Deelnemers maken kennis met elkaars werkzaamheden en diensten. Het zou dan ook mooi zijn als het kerstpakket iets te maken heeft met de activiteiten van de gever. En dat maakt het weer gemakkelijker elkaar te vinden in het kader van samenwerking.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten