08 oktober 2011

Gepresenteerd: BoekTweePuntNul

Vandaag is in Beeld & Geluid in Hilversum het boek BoekTweePuntNul gepresenteerd. Het boek is het resultaat van een uniek crowd sourcing project van initiatiefnemers Louis Hilgers en Tessa Zadelhoff en hun samenwerking met Van Buurt Boek

Het project startte eerder dit jaar met een bericht op Twitter van de initiatiefnemers met de vraag: wie wil er mee helpen aan het schrijven van een boek met korte beschrijvingen van sociale media-tools? In korte tijd meldden zich zo'n 125 belangstellenden, die vervolgens aan de hand van een vast format aan de slag gingen met hun bijdragen. In de zomer werden deze bijdragen geredigeerd en opgemaakt. Het resultaat is een handzaam naslagwerk met beschrijvingen van tools als Twitter, Foursquare, Flickr, Google Docs, Blogger en Dropbox.

Het boek is uitgebracht in een publiekseditie en een editie voor het onderwijs. In deze laatste staan bij elke tool een praktische tip voor het toepassen in de les. Denk daarbij aan het maken van een gezamenlijke digitale mindmap, het maken van een digitale poster als verwerking van de lesstof of het maken van een klasseblog. Daarnaast bevat de onderwijseditie inleidende hoofdstukken- de didactiek van sociale media in de dagelijkse lespraktijk over het omgaan met sociale media op school, over beter leren met 2.0 en over lerende netwerken. Ik leverde een bijdrage over het belang meer aandacht te besteden aan  denkvaardigheden in het onderwijs.

Via mijn webwinkel is uitsluitend de onderwijseditie verkrijgbaar. Voor de publieksversie kunt u terecht op de website bij het project.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten