17 mei 2011

Door de pijngrens... Lance Armstrong over kankerAfgelopen jaren kwam ik van dichtbij en van wat verder weg in aanraking met kanker. Ik verloor er mijn vader aan, een goede vriend, mensen in mijn omgeving. Ook zag ik de moeizame strijd bij anderen die uiteindelijk genazen. En natuurlijk was er die eerste marathon in New York, waar we liepen voor KiKa.

Kanker spot met statistieken. Je kunt het krijgen al leef je nog zo gezond, je kunt het overleven al lijken je kansen nog zo klein.

Afgelopen week las ik het verhaal van Lance Armstrong dat die constatering nog eens illustreert. Het is een aangrijpend en confronterend boek over een kerngezonde sportman die een zeldzame vorm van kanker krijgt. Maar het is ook een verhaal van hoop, waarin Armstrong beschrijft hoe hij uiteindelijk terugkomt en de Tour de France wint. Armstrong laat in het boek zien hoe kanker hem uiteindelijk ook innerlijk verrijkt.

1 opmerking:

  1. @erno het verhaal van Lance Armstrong heeft mij ook altijd geïnspireerd. Niet alleen zijn gevecht tegen kanker maar ook al zijn activiteiten met zijn Foundation Livestrong. Een held! Deze krankzinnige Texaan geeft kankerpatiënten en familie hoop en aan een positieve instelling is nog nooit iemand aan dood gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen