14 september 2010

Beter Gamen (serious about games)

Sinds het verschijnen van het boek 'It's all in the games' ben ik samen met mede-auteur Herm Kisjes volop actief met het voortzetten en verdiepen van ons onderzoek, het verzorgen van presentaties, trainingen en workshops en het publiceren van bijdragen in tijdschriften over gaming in relatie tot onderwijs, hulpverlening/zorg en opvoeden. Ook adviseren we inmiddels instellingen en organisaties in zorg en onderwijs over het implementeren van het thema gaming in hun beleid.

Op 1 oktober beginnen we aan een nieuwe reeks trainingen voor professionals in onderwijs en hulpverlening/zorg. Nieuw is een training rond het onderwerp gaming en autisme, een onderwerp waar we inmiddels het nodige onderzoek naar hebben gedaan. Ook nieuw is een aanbod voor bibliotheken. Zo verzorgen we in het kader van de Week van de Mediawijsheid presentaties in de bibliotheken van Groningen, Helmond en Eindhoven.

We worden inmiddels ook steeds vaker gevraagd voor lezingen. Zo zijn we te gast bij het congres Kinderen en nieuwe media (29-09, Utrecht), het congres Online Hulpverlening (10-11, Utrecht) de I&I-conferentie (24-11, Lunteren) en het taalcongres van uitgeverij Malmberg (25-11, Den Bosch).

Op onze website Beter Gamen vindt u alle informatie, links, documenten en actuele berichtgeving rond het thema.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten