09 september 2009

Knoflookverbod in Nederlandse sauzenHeT, oftewel het Humoristisch elektronisch Tijdschrift, was een licht legendarisch tijdschrift dat per e-mail verzonden werd en voor het eerst verscheen in 1997. Ik maakte het samen met Arjan Broere (links op de foto) en later ook Jan Kamphuis. In totaal verschenen er van HeT vijftig edities. De laatste verscheen op 15 september 2000.

HeT-lezer van het eerste uur Joris van der Waart: "HeT was een niet in een hokje te plaatsen 'iets'. HeT was digitaal, HeT was verrassend, HeT ging over herkenbare, alledaagse dingen... HeT speelde met taal, kwam met rake observaties en absurde humor. HeT was anders dan anders... HeT was HeT."

Sinds nummer 1 zijn we ondertussen 13 jaar verder. Afgelopen maanden hebben we gewerkt aan een website met een compleet geremasterd overzicht van alle edities. Daarnaast hebben we een nieuwe HeT gemaakt. "Pseudo-jeugdige oprispingen van een door midlife crisis overvallen redactie? Een nieuwe loot aan de personal brands van de auteurs? Behoefte aan een uitlaatklep voor crisis-stress? Ja. Maar ook: het kan-ik-nog-over-een-slootje-springen-gevoel."

Lees verder op Dat was HeT.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten