19 november 2008

Op weg naar je droombaan?

Wat is jouw droombaan? Is dat die baan waar je als kind al van droomde? Heb je gaandeweg je carrière een nieuwe droom ontwikkeld? En hoe dicht komt je huidige werk bij dat ideaal? Volgens een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van vacaturesite Monsterboard.nl denken de meeste mensen de baan van hun dromen nooit te bemachtigen. Slechts 18 procent ziet de huidige baan als een droombaan.

Als droombanen worden in het onderzoek ondernemer, filantroop en topsporter genoemd. Van je hobby je werk maken is voor veel mensen de weg naar een droombaan. Een droombaan is afwisselend en geeft inspiratie. Salaris of andere arbeidsvoorwaarden spelen nauwelijks een rol.

Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl over het onderzoek: “Ruim de helft van de werkende Nederlanders geeft aan dat ze denken dat de baan van hun dromen niet bereikbaar is, niet bestaat of onbekend is. Wij zijn er juist van overtuigd dat iedereen zijn of haar droombaan kan vinden."

1 opmerking:

  1. Anoniem7:46 a.m.

    Tsja, Erno, wij hebben onze droombaan al gevonden. Maar het is niet alleen de baan, maar heel je bestaan. Vanochtend keek ik naar de film The bucket list met Morgan Freeman en Jack Nickelson. Een lijstje dat je wilt afwerken als je nog 6 maanden te leven zou hebben.
    Het zet aan tot reflecteren en nadenken over de zaken die zo nu en dan je weblog passeren. Bekijk de film eens, zou ik zeggen, en dan ben ik benieuwd naar je reactie.

    Peterter

    BeantwoordenVerwijderen