16 juni 2008

Gelukkig zijn op het werk kan en moet!

Stel je eens even voor. Je ligt op maandagmorgen in je bed en denkt: 'Ja! Ik mag deze week naar mijn werk!' Het kan niet alleen, het moet ook. Dat zegt Alexander Kjerulf, de Chief Happiness Officer, in de Nederlandse vertaling van zijn boek 'Happy Hour is 9 to 5'. Het motto van het boek luidt 'Leer te houden van je baan, te houden van je leven en te knallen op je werk.'

De Deen Kjerulf is sinds enkele jaren fulltime adviseur op het gebied van geluk op het werk. Hij werkte voor en met klanten als IBM, Lego, DaimlerChrysler, PriceWaterhouseCoopers en Pfizer. Volgens Kjerulf is met de opvolging van de industriële revolutie door de kenniseconomie het belang van geluk op het werk groter dan ooit. Gelukkige werknemers ervaren dat ze succesvoller en energieker zijn, gezonder en creatiever, dat ze betere relaties hebben met collegae en klanten, minder stress ervaren en meer plezier hebben. Maar geluk op het werk is ook onontbeerlijk voor organisaties. Zij zullen ervaren dat hun medewerkers loyaler en meer betrokken zijn. Als aantrekkelijke werkgever hebben ze minder moeite personeel te vinden en vast te houden. Hun medewerkers zijn bovendien minder vaak ziek. Gelukkige organisaties zijn flexibeler en innovatiever, kennen een hogere productiviteit en hebben tevreden klanten. De conclusie van Kjerulf luidt: alleen gelukkige organisaties zullen overleven. In het boek beschrijft de auteur welke methodes en houdingen bijdragen aan meer geluk op het werk. Lezers worden bovendien met een praktisch model uitgenodigd een geluksplan te maken.

'Happy Hour is 9 to 5' verscheen in 2006 en werd eerder vertaald in het Deens en het Spaans. Aan vertalingen in het Chinees, Indonesisch, Noors en Zweeds wordt momenteel gewerkt. Door de groeiende internationale belangstelling voor zijn werk, wordt Kjerulf steeds vaker overal ter wereld als spreker uitgenodigd op symposia en congressen. In november bezoekt de auteur Nederland.

'Happy hour is van 9 tot 5' van Alexander Kjerulf is verschenen bij Lulu.com en kost EUR 26,55 als paperback (exclusief verzendkosten) of EUR 15,30 als pdf-download. De Nederlandse tekst is ook gratis beschikbaar op www.happyhourisvan9tot5.nl. Op zijn weblog Positivesharing.com deelt de auteur wekelijks zijn nieuwste inzichten en ervaringen. Klik hier om het boek te bestellen.

De vertaling van het boek is georganiseerd door Erno Hannink. Monique Scholtz deed het vertaalwerk, ik deed de redactie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten