24 februari 2008

Geefsamen.nl

Soms valt alles precies op tijd op de juiste plek. Zoals dit weekend.

Enkele dorpsgenoten van me gaan in november de marathon van New York lopen. Doel is - behalve de sportieve uitdaging en de bijzondere ervaring van de stad - om geld in te zamelen voor de stichting KiKa (Kinderen Kankervrij).

Nu is geld inzamelen gemakkelijker gezegd dan gedaan. Sommige sponsoren willen officiële kwitanties om de gift zakelijk in de administratie te kunnen verwerken, er komen zaken bij kijken als bankrekeningnummers, rechtspersonen enzovoort.

Ik was juist bezig met het maken van een website voor het project toen ik tussendoor op Frankwatching.com een bericht las over Geefsamen.nl, een mooi initiatief van Jordan van Bergen dat alle rompslomp uit handen neemt en giften gratis doorsluist van sponsor naar het goede doel.

Een account maken was zo gebeurd en Jordan bleek deze dagen online om een paar kleinigheden direct op te lossen. Een halve dag later staat er een website voor het project 'Nu lopen voor later', die gratis draait op Blogger en hebben we een gratis systeem voor het storten van bijdragen. Zo blijft er niets aan de strijkstok hangen.

2 opmerkingen:

 1. Anoniem9:02 a.m.

  @Erno: Alleen bij sponsoring geldt dat er niets aan de strijkstok blijft hangen. Op het moment van schrijven van deze reactie geldt dat we sponsorbudget beschikbaar hebben en dus 100% uitbetalen. Als er geen sponsorbudget beschikbaar is geldt nog steeds dat we 90% uitbetalen. De standaard inhouding is dus altijd 10% en bij sponsoring wordt deze inhouding door de sponsor verrekend.

  Bedrijven en/of organisaties die geinteresseerd zijn de geefmodule te sponsoren kunnen hier meer informatie krijgen: Download brochure sponsoring geefmodule

  Groeten,
  Jordan van Bergen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Iedere geefsamen.nl actievoerder met zijn eigen geefpagina heeft nu ook een donatie widget ter beschikking gekregen waarmee hij via community websites zoals bijvoorbeeld hyves actie kan voeren voor zijn actie ten behoeve van het gekozen goede doel.

  BeantwoordenVerwijderen