14 oktober 2007

Elke dag eindigen met een lege inboxAfgelopen vrijdag verzorgde ik een korte workshop rond de vraag 'hoe overleef ik mijn e-mail?' Ik introduceerde er onder andere de methode van de vijf pictogrammen die je helpen om te beslissen wat je met een binnenkomend bericht doet.

Doel van de methode is te ondersteunen bij het direct beslissen wat je met een binnengekomen bericht doet (en dus niet twijfelen, een bericht sluiten, later nog eens openen enzovoort).

De vijf pictogrammen uit het filmpje zijn als afdrukbare afbeelding beschikbaar.

4 opmerkingen:

 1. Anoniem2:55 p.m.

  simpel en doeltreffend
  zoals zoveel dingen in het leven:
  die zijn vaak het moeilijkst.

  De manier is nu aangereikt,
  nu nog een kwestie van doen.

  Bedankt voor het gereedschap.

  Peterter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem2:59 p.m.

  Alles kan altijd beter. Ik mis er nog één: archiveren.
  Sommige mailtjes zijn ter kennisgeving. Je hoeft niet in actie te komen, maar in de toekomst kun je de mail nog wel eens nodig hebben.

  Voorstel voor pictogram: een vierkant (map) met een uitroepteken (bewaren!)

  Peterter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Peter, bedankt voor de suggestie. Mijn idee is dat archiveren geldt voor alle mail (behalve misschien die waarvoor het X-je geldt).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem5:45 p.m.

  Dag Erno,

  Mail wat beantwoord wordt vind je met geschiedenis in je send-box, dus die mail hoe je niet te bewaren. Doorsturen idem dito.
  Aangezien je mailbox leeg moet zijn aan het einde van je acties, moet je de mail die je wel hebt gelezen, waar je niets mee doet bewaren. Die kun je dan misschien maar beter in een bepaalde map bewaren, waarbij je misschien meteen ordening brengt. Je archiveert dus.

  Hoe dan ook: goed idee!

  Peterter

  BeantwoordenVerwijderen