19 oktober 2007

De gelukkige klas

Vandaag gaat de campagne 'Nederland Leest' van start. Een maand lang worden via de bibliotheken gratis exemplaren van een boek uitgedeeld aan leden. Gedachte is dat iedereen dat boek leest... en erover in gesprek gaat.

Dit jaar staat de campagne in het teken van ‘De gelukkige klas’ van Theo Thijssen (1879-1943), een in dagboekvorm geschreven relaas uit 1926 van een schoolmeester die letterlijk en figuurlijk kan lezen en schrijven met zijn klas, die lak heeft aan van bovenaf opgelegde regels als die geen bijdrage leveren aan de ontwikkeling van zijn leerlingen, een meester met passie voor zijn beroep...

Op de laatste avond van de campagne organiseer ik samen met de bibliotheek in Oirschot een ludieke debatavond over onderwijs. Ik zal een presentatie verzorgen over het onderwijs van toen, nu en in de toekomst en daarna een debat leiden met een forum van regionale vertegenwoordigers uit het onderwijsveld. Na de pauze mag het publiek vragen stellen aan of reageren op wat er door de forumleden is gezegd. Tussendoor zijn er muzikale bijdragen rond bekende schoolliedjes.

De avond begint om 20.00 uur. Toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekdekempen.nl.

(Foto: Ivo Mijland, Duotekstburo)

1 opmerking:

  1. Anoniem9:55 p.m.

    Ken jij zelf zo'n gelukkige klas? Ik zie ze zelden?

    Peterter

    BeantwoordenVerwijderen