17 augustus 2007

An idea a day, keeps the apathy away (1)Een honden-lease service: ouders kunnen hun kind een hond cadeau doen met de voorwaarde dat hij of zijn er goed voor zorgt: eten geven, uitlaten, aandacht geven. Het bedrijf levert een kleurige beloningslijst met stickers voor de opvoedkundige ondersteuning. Slaagt het kind er niet in, dan gaat de hond terug. Eventueel aan te vullen met wekelijkse les 'omgaan met je hond'.

Een wedstrijdje tegen elkaar fietsen op afstand door GPS-fietscomputers met elkaar te laten communiceren. Hoef je voor een interpersoonlijke krachtmeting met je trainingsmaatje niet per se bij elkaar te komen. De bijgeleverde software rekent op basis van een opgegeven afstand, twee gelijkwaardige routes uit (rekening houdend met variabelen als wegdek, windgevoeligheid en klimmetjes). Het systeem houdt prestatie-ontwikkelingen bij over een langere periode en geeft beide rijders trainingsadviezen.

Freelancer-schap in de voetbalwereld. Contractloze spelers kunnen zich voor een afgebakende opdracht in laten huren voor een club. Situaties: een club redden van degradatie in de laatste drie wedstrijden van het seizoen; een geblesseerde keeper vervangen voor een belangrijke wedstrijd; een team van drie verdedigers (opererend onder de naam 'De IJzeren Muur') die op no cure no pay basis de achterste linie in het veld dichthoudt om het doelsaldo van een club te verbeteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten