09 april 2007

Second Life meets First Life

Als je dit filmpje over Berlijn in Google Earth bekijkt, kun je je voorstellen hoe in de toekomst de concepten uit Second Life geïntegreerd worden in het First Life.



Je wandelt dat met een GPS-ontvangertje, gekoppeld aan het internet door Berlijn en zet de 'lijn open' als anderen mogen zien waar je je bevindt. Ze zien via Google Earth je positie van boven (satellietfoto's) of zoals jij het ziet (via 3D-modellen van de gebouwen waar je tussendoor loopt). De foto's die je maakt zijn direct voor hen te zien en zijn gekoppeld aan de plek waar je de foto gemaakt hebt. Via je bluetooth headset praat je met een kennis die Berlijn al op zijn duimpje kent en je volgt op zijn computer thuis. "Sla nu eens rechtsaf, daar zit na 100 meter een geweldig winkeltje!" Op je handheld check je via Google Earth of er liefhebbers van je favoriete band zich in de nabije omgeving bevinden. Je vindt iemand en je chat over wat er vanavond in de stad te doen is op muziekgebied en spreekt af elkaar te ontmoeten bij een concert en samen een biertje te drinken. Wonderlijk, nietwaar?

1 opmerking:

  1. Supermaf gewoon. Dit gaat volgens mij ook niet meer zo lang duren. Gelukkig kun je er altijd voor opteren om af en toe die knop met 'open' line af te zetten, het toestel in je broekzak stoppen & lekker verdwalen tussen al de straatjes ;-) Maar het is absoluut weer een mooi staaltje van technologie & geeft een goed beeld hoe onze wereld er binnen enkele (tientallen) jaren zal uitzien.

    BeantwoordenVerwijderen