01 februari 2007

Inspiratie!

Wat zou je nog naar school gaan als je op elke plek ter wereld, wanneer het jou uitkomt een college zou kunnen volgen van de grootste docenten ter wereld. Een Bono, een Nicholas Negroponte, een Barry Schwartz, een Peter Gabriel, een Tony Robbins... Het mooie is dat het nog kan ook. TED (Technology Entertainment Design) is een jaarlijks congres in het Amerikaanse Monterey. Sprekers van formaat krijgen er twintig minuten spreektijd. Hun 'lectures' worden in audio en video bewaard voor het nageslacht en ontsloten via de website of via de iTunes-winkel als gratis podcast.

Een van de mooiste talks is die van Sir Ken Robinson, auteur van Out of our Minds, Learning to be creative. Robinson houdt een warm pleidooi voor meer aandacht voor creativiteit in het onderwijs. "Creativiteit is even belangrijk geworden als kunnen lezen en schrijven. We moeten het met dezelfde status behandelen." Robinson is geestig en erudiet en weet van begin tot eind de luisteraar vast te houden. Klassespreker!

In maart 2007 wordt de volgende editie georganiseerd. Gasten zijn dan onder andere Bill Clinton, Edward de Bono, Paul Simon, Daniel Goleman en Richard Branson.

2 opmerkingen:

  1. Op Tom Peters weblog zijn ook al wat managementlectures te vinden. Onlangs een aardig excerpt uit zijn boek over innovatie gelezen over geluk (http://www.tompeters.com/blogs/main/PDFs/PursuitofLuck1992.pdf) lekker onrustig.
    Zijn MP3´s zijn wat morsig, maar het blijft een bijzondere man.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. PS Stijn is bijna vijf, maar vindt Tom Peters nog niet zo leuk, hoor. Ik dacht even snel in te loggen met mijn blogger-account, maar het was dus die van Stijn ...
    Groet, Arjan Broere

    BeantwoordenVerwijderen