18 september 2006

Bill O’Hanlon’s over Milton Erickson

Een van mijn favoriete podcasts van dit moment is ShrinkRapRadio, een wekelijks programma met interviews over psychologie-gerelateerde onderwerpen. Een half uur of langer praat professor David Van Nuys van Sonoma State University met een deskundige. Audiokwaliteit en interviewtechnieken getuigen van aandoenlijk amateurisme, maar het enthousiasme waarmee het programma gemaakt is, doet veel vergeten.

Luister bijvoorbeeld eens naar het interview met Bill O'Hanlon, auteur van een aantal boeken over Milton Erickson en diens Solution-Oriented Therapy. Erickson was een originele, humoristische èn succesvolle therapeut, over wie vele anekdotes de ronde doen (ook wat minder fraaie, zo blijkt uit het interview). Het programma is een aardige introductie tot deze inspirator van onder andere NLP, oplossingsgericht werken en provocatieve therapie...

Coachen is vooral leren leren en therapie is vooral leren leven. Veel technieken en concepten zijn echter uitwisselbaar. De verdiensten van therapeut Erickson zijn daarom ook interessant voor coaches. Stof dus voor mijn 'binnenkort te lezen'-lijstje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten