16 maart 2012

Unieke ontmoeting rond thema digitale media

Een gratis toegankelijke studiedag met 24 verschillende sessies over onderwijs en digitale media... in Tilburg gebeurt het. Op donderdag 22 maart komen zo'n 150 betrokkenen bij het onderwijs in en om Tilburg bij elkaar in de bibliotheek aan het Koningsplein om met elkaar van gedachten te wisselen over de impact van technologie, internet en sociale media op het onderwijs.

De 'Inspiratiedag Digitale Media en School' is begonnen met de vraag van de Social Media Club 013 of ik eens mee wilde denken over een avond over sociale media en onderwijs. Het idee ontstond om er wat stevigers van te maken: een studiemiddag/-avond met een rijk gevuld programma.

Samen met Saskia Dellevoet van de Bibliotheek Midden-Brabant, onderwijsadviseur Ruud van Leeuwen en vertegenwoordigers van scholen is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan het realiseren van een veelzijdig programma met presentaties, workshops en rondetafelgesprekken. Er is aandacht voor nieuwe mogelijkheden voor het onderwijs, zoals het inzetten van augmented reality en games en het maken van animaties, maar ook voor de uitdagingen, zoals het verstandig gebruik van sociale media en de aansluiting van het onderwijs bij een snel veranderende wereld. Een groot deel van het programma wordt verzorgd door mensen uit de Tilburgse onderwijspraktijk.

Tijdens de dag verzamelen de deelnemers de opbrengst die na afloop online gepubliceerd wordt voor iedereen die meer wil weten over en meer wil doen met digitale media in het onderwijs. Uniek is verder dat de dag met een minimaal budget tot stand gekomen is, dankzij de belangeloze medewerking van vrijwilligers, sprekers, organisaties en vooral ook leerlingen en medewerkers van de Tilburgse scholen. Hierdoor kan deelname aan de dag gratis zijn.

De 'Inspiratiedag Digitale Media en School' begint om 16.00 uur en duurt tot 20.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten