25 maart 2009

Games en opvoeding: hoe doe jij dat?

Samen met verslavingsdeskundige Herm Kisjes ben ik bezig aan een boek over gamen (zie eerder bericht op deze website). We willen een genuanceerd verhaal vertellen, een verhaal waarin de voordelen én de gevaren in een zorgvuldig evenwicht aan bod komen. Een verhaal ook dat opvoeders en begeleiders moet gaan inspireren jongeren (nog) beter te begeleiden in het gamen.

In het boek komen wetenschappers en andere deskundigen aan het woord, maar zeker ook ervaringsdeskundigen. Zo zijn er interviews gehouden met (ex-)gameverslaafden en deden al ruim 300 gamers mee aan een online enquête. We zijn ook benieuwd naar de ervaringen en strategieën van ouders. Heb je gamende kinderen? De auteurs zouden het op prijs stellen als je je ervaringen wilt delen, via de online enquête.

2 opmerkingen:

  1. Anoniem10:06 a.m.

    Mooi.

    Is erg noodzakelijk een dergelijk boek.


    Mijn oprechte complimenten want het is een onderwerp waar doorgaans nogal luchtig over wordt gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem6:39 p.m.

    Gelukkig zijn mijn dochters niet verslaafd aan games al kunnen ze er wel wat van als ze de kans krijgen. Die kans krijgen ze dus niet. In goed overleg is er een mouw aan te passen.
    Het valt me op dat de computer meer en meer op scholen wordt gebruikt. Deels is dat logisch en wenselijk van de andere kant worden vakgebieden en ontwikkelingen in het nauw gedrukt. Die kant is zorgelijk. Als thuis veel achter een scherm wordt doorgebracht (tv en computer) en ook het onderwijs gaat die kant op, dan worden kinderen kasplantjes: ze ontwikkelen zich snel op verschillende vlakken maar hebben wellicht te weinig ruggengraat.

    Peterter

    BeantwoordenVerwijderen